Enostavno in hitro, popolno za uživanje s prijatelji
Cristina, avtorica bloga Clelia Bakery, je za Loison pripravila slasten desert, tako da je Sbrisolo Mandorla Mais spremenila v tiramisu, ki bo osvojil brbončice vseh.
Gre za drugačno različico klasičnega tiramisua, idealno za postrežbo našim gostom po večerji, ob dobri skodelici kave.
SESTAVINE
- 1 skodelica hladne kave
- 2 rumenjaka (35 g)
- 65 g sladkorja
- 15 ml vode
- 250 g mascarpone sira
- Sbrisola Mandorla Mais
- Kakav v prahu po okusu
- 1 čajna žlička ruma
POSTOPEK
V majhni kozici pripravite osnovo jajčne kreme: z metlico zmešajte rumenjake s sladkorjem, vodo in rumom. Mešanico nežno segrevajte nad parno kopeljo približno pet minut, dokler se krema ne zgosti. Nato jo prelijte v skledo in stepajte z električnim mešalnikom, dokler se ne ohladi.
Mascarpone nekoliko stepite z elektičnim mešalnikom, nato pa vanj nežno vmešajte prej pripravljeno jajčno kremo. Mešanico prelijte v slaščičarsko vrečko z zvezdastim nastavkom in postavite v hladilnik za 30 minut.
POSTREŽBA
V skledo na dno položite drobljeno sbrisolo, prelijte s kavo in izmenjujte plasti mascarpone kreme ter sbrisole. Zaključite z lepo kupico kreme, nekaj drobci sbrisole in obilno posujte s kakavom v prahu.
Tiramisu postrezite takoj, da uživate v hrustljavosti sbrisole in mehki kremi.