Vsestranska sladica, popolna za začetek dneva s slastnim zajtrkom ali kot okusna popoldanska malica!
Prijateljica Sara je preoblikovala Filone Marelica in Bazilika v razigran desert za vso družino, ki bo navdušil tako otroke kot odrasle: Panperduto z grškim jogurtom in marelicami.
SESTAVINE
- 4 rezine filona z marelico in baziliko (debele približno 1 cm)
- 2 jajci
- 120 ml mleka
- 2 žlici sladkorja
- Maslo za namastitev ponve
- Grški jogurt (po okusu)
- Sveže marelice, oprane in narezane na koščke (po okusu)
- Sveži lističi bazilike (po okusu)
POSTOPEK
V skledi stepite jajca z mlekom in sladkorjem. V dobljeno zmes pomočite rezine filona, da se dobro prepojijo na obeh straneh.
V ponvi segrejte maslo na srednjem ognju.
Rezine filona položite v ponev in jih pecite, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave na obeh straneh.
POSTREŽBA
Ko so pripravljene, rezine nežno prestavite na servirni krožnik in jih obložite z nekaj žlicami grškega jogurta, koščki marelic in lističi sveže bazilike.