Panperduto z grškim jogurtom in marelicami

Vsestranska sladica, popolna za začetek dneva s slastnim zajtrkom ali kot okusna popoldanska malica!

Prijateljica Sara je preoblikovala Filone Marelica in Bazilika v razigran desert za vso družino, ki bo navdušil tako otroke kot odrasle: Panperduto z grškim jogurtom in marelicami.

 

SESTAVINE

  • 4 rezine filona z marelico in baziliko (debele približno 1 cm)
  • 2 jajci
  • 120 ml mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • Maslo za namastitev ponve
  • Grški jogurt (po okusu)
  • Sveže marelice, oprane in narezane na koščke (po okusu)
  • Sveži lističi bazilike (po okusu)

POSTOPEK

V skledi stepite jajca z mlekom in sladkorjem. V dobljeno zmes pomočite rezine filona, da se dobro prepojijo na obeh straneh.

V ponvi segrejte maslo na srednjem ognju.

Rezine filona položite v ponev in jih pecite, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave na obeh straneh.

POSTREŽBA

Ko so pripravljene, rezine nežno prestavite na servirni krožnik in jih obložite z nekaj žlicami grškega jogurta, koščki marelic in lističi sveže bazilike.

Nazaj na spletni dnevnik