Praktična in hitra ideja, kako Colombo spremeniti v sladico s svežim in nežnim okusom.
Cristina, avtorica bloga Clelia Bakery, je pripravila čudovit desert, v katerem je Colombo spremenila v millefoglie s chantilly kremo, jagodami in lističi mete.
Gre za alternativo klasični millefoglii, idealno za postrežbo gostom po večerji kot sladek in osvežujoč zaključek.
SESTAVINE
- 6 rezin klasične Colombe
- Marmelada iz rdečih sadežev
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 50 g sladkorja v prahu + za posip po okusu
- Sveži lističi mete
POSTOPEK
Colombo narežite na šest rezin debeline približno 5 mm. Previdno jih sploščite z valjarjem, posujte s sladkorjem v prahu in položite v predhodno segreto pečico na 170 °C za približno 10 minut, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Nato jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Rezinam oblikujte enakomerne pravokotnike, morebitne ostanke pa sesekljajte v drobtine, da dobite hrustljav crumble iz Colombe.
Medtem pripravite chantilly kremo: v posodi stepite ohlajeno sladko smetano s sladkorjem v prahu in vanilijevim ekstraktom, dokler ne postane čvrsta in kremasta.
POSTREŽBA
Na krožnik položite prvo plast hrustljave Colombe in premažite z marmelado iz rdečih sadežev. Nato s pomočjo slaščičarske vrečke dodajte plast chantilly kreme. Po želji posujte z drobljencem colombe, da sladici dodate hrustljavost. Postopek ponovite za drugo plast.
Vrh okrasite s kupčki chantilly kreme, svežimi jagodami, sladkorjem v prahu in lističi mete.
Nasvet Clelie: sladico sestavite tik pred postrežbo, da se popolnoma začuti hrustljavost Colombe, mehkoba kreme chantilly in svežina jagod.