Millefoglie iz hrustljave Colombe

Praktična in hitra ideja, kako Colombo spremeniti v sladico s svežim in nežnim okusom.

Cristina, avtorica bloga Clelia Bakery, je pripravila čudovit desert, v katerem je Colombo spremenila v millefoglie s chantilly kremo, jagodami in lističi mete.

Gre za alternativo klasični millefoglii, idealno za postrežbo gostom po večerji kot sladek in osvežujoč zaključek.

 

SESTAVINE

  • 6 rezin klasične Colombe
  • Marmelada iz rdečih sadežev
  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 50 g sladkorja v prahu + za posip po okusu
  • Sveži lističi mete


POSTOPEK

Colombo narežite na šest rezin debeline približno 5 mm. Previdno jih sploščite z valjarjem, posujte s sladkorjem v prahu in položite v predhodno segreto pečico na 170 °C za približno 10 minut, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Nato jih vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo. Rezinam oblikujte enakomerne pravokotnike, morebitne ostanke pa sesekljajte v drobtine, da dobite hrustljav crumble iz Colombe.

Medtem pripravite chantilly kremo: v posodi stepite ohlajeno sladko smetano s sladkorjem v prahu in vanilijevim ekstraktom, dokler ne postane čvrsta in kremasta.


POSTREŽBA

Na krožnik položite prvo plast hrustljave Colombe in premažite z marmelado iz rdečih sadežev. Nato s pomočjo slaščičarske vrečke dodajte plast chantilly kreme. Po želji posujte z drobljencem colombe, da sladici dodate hrustljavost. Postopek ponovite za drugo plast.

Vrh okrasite s kupčki chantilly kreme, svežimi jagodami, sladkorjem v prahu in lističi mete.

Nasvet Clelie: sladico sestavite tik pred postrežbo, da se popolnoma začuti hrustljavost Colombe, mehkoba kreme chantilly in svežina jagod.

Nazaj na spletni dnevnik