PRESIDIO SLOW FOOD

1995: ZAVEZA Z ZDRUŽENJEM SLOW FOOD

V poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja smo začeli sodelovati z novejšim združenjem Slow Food, kjer se člani zavzemajo za dvig kakovosti hrane in spoštovanje proizvajalcev, okolja in ekosistemov.

Naše partnerstvo smo začeli leta 1995. Z njimi delimo vrednote, kot so pozornost do kakovostne hrane, natančno izbiranje sestavin, prizadevanje za odličnost in etično zavezanost.

S tem sodelovanjem se je naša strast do inovacij in ustvarjanja naših edinstvenih izdelkov še povečala.

Naše sodelovanje danes vključuje njihov krovni nadzor pri proizvodnji naših pekovskih izdelkov, predvsem pa sledimo našim skupnim vrednotam pri trgatvi mandarin iz Ciacullija, nabiranju in kupovanju Mananara vanilije z Madagaskarja, chinotte iz Savone in pistacij iz Bronteja.

Naš trenutni in dolgoročni cilj je prispevati k boljši kulturi prehranjevanja.

  • BRESKVE

    Mehke, napol kandirane breskve so neverjetno sladke in dišeče.

  • FIGE

    Kalabrijske fige so znane po sladkem mesu, ki je prefinjenega okusa. Ta sorta fig je cenjena že od antičnih časov.

  • HRUŠKE VILJAMOVKE

    Hruške viljamovke s svojo slastno, sočno sredico in intenzivnim vonjem zagotavljajo izjemen okus.

  • MARELICE

    Sladke in dišeče marelice, ki rastejo v Padski nižini, vsebujejo toplino julijskega sonca, pod katerim so dozorele.

  • TEMNE ČEŠNJE

    Okus temnih češenj zapelje srce in omami čute.

  • SULTANA ROZINE

    Sultana rozine iz Turčije imajo plodove brez pečk. Grozdje je naravno sušeno na soncu brez dodanih konzervansov.

  • LIMONE

    Sočne limone iz Sorrenta, Amalfija in Femminiella (ZGO Syracuse) so prav tako pristne kot dežela, ki jih prideluje.

  • SICILIJANSKE POMARANČE

    Lupina pomaranč iz Sicilije se predela v kandirane koščke.Eterična olja na lupini ohranjajo intenzivno aromo sveže nabranega sadja.

  • KALABRIJSKE CITRONE

    Lupina citronov iz Diamanteja v Kalabriji se predela v kandirane koščke.Eterična olja na lupini ohranjajo intenzivno aromo sveže nabranega sadja.

  • MANDLJI IZ BARIJA IN AVOLE

    Vrhunski mandlji iz Barija in Avole z intenzivnim, a uravnoteženim okusom.

  • LEŠNIKI IZ REGIJE LANGHE

    Hrustljavi lešniki iz regije Piemont lepo dišijo in imajo nežen okus.

  • MED

    Certificirani cvetlični med pridelajo čebele italijanskih gora. Vonj tega medu nas spominja na neokrnjeno naravo.

  • ČOKOLADA ENEGA POREKLA

    Kakavova zrna enega porekla iz izbranih južnoameriških nasadov v regijah, namenjenih visokokakovostnemu pridelku.

  • ITALIJANSKA SLADKA VINA

    Italijanska sladka vina, kot so Recioto di Gambellara, Riesling in Verduzzo, zagotavljajo prefinjeno mešanico edinstvenih dišav.

  • KAVA

    Fine kave, kot sta sorta Mysore iz Indije in Santos iz Brazilije, zagotavljajo poln okus in čokoladni priokus.

  • SLADKI KOREN

    Sladki koren iz Sybarisa ima edinstven in intenziven okus. Gojijo ga v Kalabriji, regiji, ki so jo nekoč poseljevali Grki.

  • CIMET

    Začimba s suho, ostro aromo, ki spominja na nageljnove žbice.

  • MATCHA ZELENI ČAJ

    Matcha zeleni čaj iz starodavne orientalske tradicije ima bogat okus in poživljajočo aromo.

CERTIFIKATI

KAKOVOST IN VARNOST ŽIVIL: UPORABA SISTEMA ZA NEDOVRŠNO IZBOLJŠEVANJE

Poslanstvo Loisona od samega začetka je izdelava izbranega peciva z nepogrešljivo prepoznavnostjo. Naša skrivnost: brezkompromisno zagotavljati učinkovitost proizvodnega sistema, ki je bil v preteklosti natančno implementiran in ga preizkušajo in uporabljajo že štiri generacije. Od nekdaj spodbujamo in razvijamo kulturo kakovosti, hkrati pa ustrezno ravnamo z okoljem.

PROSTOVOLJNA CERTIFIKACIJA OD LETA 2007

“Loison Pasticceri dal 1938” z uvedbo sistema za vodenje kakovosti in varnosti hrane v skladu s standardom BRC od leta 2007 naprej proizvaja pecivo visoke kakovosti in odličnega okusa. Vsi izdelki so zdravi in v skladu z zakonodajo, ki je v veljavi v Italiji, Evropi in državah izven EU. Preverjanje tega certificiranja, ki je eno najstrožjih, je bila prostovoljna izbira Daria Loisona, ki si je takega certificiranja od samega začetka močno želel. Ta protokol je visok referenčni standard in ponosni smo, da smo v okviru standarda dosegli in ohranili najvišji rezultat AA, ki ga dodeljuje »Certifikacijski organ«.

Naše prizadevanje za izjemno kakovost izvira iz spoštovanja starodavnih receptov slaščičarske tradicije. Vse surovine zelo natančno izberemo. Stremimo k temu, da izberemo italijanske, unikatne, redke surovine in da so procesi za njihovo proizvodnjo neprisiljeni. Še vedno ohranjamo zelo občutljive faze stare obrtne pridelave iz preteklosti, ki jo združujemo s sodobno tehnologijo, zato, da lahko zagotavljamo sledljivost izdelkov. Prava umetnost je vzdrževati proizvodnjo, ki ves čas zagotavlja izredno kakovost okusov, hkrati pa sledi tudi vsem potrebnim kemijskim, fizikalnim in mikrobiološkim parametrom v celotni verigi proizvodnje od dobaviteljev surovin do končnega izdelka.

EKOLOŠKO RAVNANJE Z OKOLJEM

Naše stremljenje h kakovosti pa smo še nadgradili. Celoten Loisonov sistem je integriran v ekološko in odgovorno ravnanje z okoljem. Od leta 2006 čiščenje odpadkov iz vodonosnika izvajamo z notranjo čistilno napravo, zgrajeno posebej za odvajanje odpadne vode, ki vodo očisti na kraju samem. To ustreza veljavni zakonodaji za zaščito javne kanalizacije, brez kakršnega koli vpliva na okolje.

OBNOVLJIVA ENERGIJA

Od leta 2010 imamo na strehi proizvodnega dela podjetja nameščene fotovoltaične panele, ki proizvajajo čisto in obnovljivo energijo. Leta 2017 smo jih dodali še na strehi logističnega dela. Vse to so primeri naše pozornosti do okolja. Vse naše odpadke vestno in natančno ločujemo za reciklažo in delamo vse kar lahko za zmanjševanje vpliva emisij v okolici. Od leta 2020 je vsa embalaža za naše izdelke narejena iz materialov, ki so reciklirani iz plastičnih steklenic.

Loisonov Sistem izraža VSESTRANSKO KVALITETO brez kompromisov!

Da bi kar najbolje izpolnili pričakovanja kupca in utrdili podobo podjetja v javnosti, si Loison prizadeva učinkovitost in uporabnost tega sistema prenašati tudi na svoje zaposlene, dobavitelje in distributerje in s tem širiti kulturo kakovosti na vse, ki so kakorkoli povezani z nami.